näthat mot kvinnor

Publicerad 2013-10-10 12:16:12 i Allmänt,

Mängder av kvinnor får hatiska mejl eller kommentarer på nätet, i värsta fall är det hot om att de ska våldtas eller mördas plågsamt. I ”Uppdrag Granskning” berättade ett antal kvinnor, varav flera kända författare och journalister, om de extremt otrevliga och obehagliga mejl och kommentarer de fått genom åren. En stor del handlar om nedvärderande uttalanden om kvinnornas utseende, hur ogärna avsändaren skulle vilja ha sex med mottagaren, eller hur brutalt våldtagna de vill att kvinnorna och deras familj ska bli. 
Det gör ont i hela mig när kvinnorna på filmen sitter och läser upp allt och man ser på dem hur dåligt de mår. Att det finns folk som sitter där på andra sidan datorskärmen och vräker ur sig alla de helt sinnessjuka orden, det är helt ofattbart. Man kan också undra varför det är just kvinnorna som utsätts.
Jag har hittar kommenter till artiklar om det här som skriver att kvinnorna förtjänar det, att de kanske har så dumma åsikter att det är rätt åt dem. Eller ja, att de får skylla sig lite själva. Och att de får tänka efter innan de öppnar munnen. Och inte ta åt sig så mycket. Kvinnor är så känsliga. Det vet ju alla.
De kommentarerna är bara fördomar enligt mig. Och det är väl inte så konstigt att man tar åt sig och blir "känslig" av de kommentarerna som vissa kvinnor får. Jag tror absolut att vem som helst skulle må dåligt av det, även män. Vissa påstår cokså att det är åsikterna hatet riktas mot. Men när såg du senast någon hota att våldta en åsikt? Att döda åsiktens barn? Att vänta utanför åsiktens dörr med ett basebollträ när åsikten kommer hem sent på kvällen? Ne precis, det händer inte.

Det bästa svaret på varför det är just kvinnor som blir utsatta är nog tyvärr som de skriver, att kvinnor tar åt sig mer och är mer känsliga. I en artikel som jag hittade skriver de såhär:

Kränkningarna. Alltid riktade mot kvinnans utseende, vilket med Hatarens förvrängda världsperspektiv och okunskap om kvinnor naturligtvis är det bästa och mest effektiva sättet att såra henne. Ful. Äcklig. Fet. Skulle inte röra vid dig. Varenda liten upplevd eller inbillad förolämpning som Hataren någonsin fått av en kvinna ska vridas tillbaka, inte mot de kvinnor som gjort sig skyldiga till dem, det är inte så noga, för i Hatarens värld är alla kvinnor lika och nu ska han straffa dem alla genom en enda. Hennes kropp är alla kvinnors kropp och nu ska Hataren äntligen slippa känna sig bortvald och ratad genom att bli den som själv väljer bort och ratar. Han sågar och sliter den sönder och samman med sina ord, njuter av känslan av makt och överläge. Skulle inte knulla dig. Skulle inte kyssa dig. Du skulle inte få röra vid mig. Hataren är berusad av illusionen. Han börjar nästan tro själv på att den här kvinnan skulle vilja ha honom, att det är han som nobbar henne. Nu får hon vad hon förtjänar. Linda i 7B som inte ville dansa med honom på skoldiscot, Cissi som han träffade på tågluffen som bara ville "vara vänner", Marie som dumpade honom förra året - vänta, vem är mailet till egentligen? Äsch, det spelar ingen roll längre. Dö, din vidriga hora. Skicka.

Sammanfattningsvis säger jag bara att det här är helt sjukt. Blä på det

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2013-10-18 15:58:13

Jag håller med dig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

KATEGORIER

ARKIV

PENUMERERA OCH DELA