nätkärlek

Publicerad 2013-10-16 10:26:00 i Allmänt,

Jesper Eriksson, som ligger bakom kampanjen Nätkärlek och gjorde sajten "anonym nätkärlek" efter en reaktion på Uppdrag gransknings uppmärksammade reportage om näthat, berättar i en kort intervju på SVT play om vad det var som fick honom att reagera.
Han förklarar hur allt gick till, att han satt på tunnelbanan när han såg trailern om uppdrag gransknings repotage om näthat, och blev som alla andra väldig illa berörd. Han förklarar att han sedan åkte hem och gjorde en digital post om att vi borde sprida mer nätkärlek och skickade till bara några få vänner på facebook. Men det tog inte mer än 12h innan posten hade flera tusen delningar på facebook, och kort efter det tog den även fast på twitter och #nätkärlek bildades. 
Jesper Eriksson och hans kompisar har även startat sajten "Anonym nätkärlek" där man kan gåt in och skirva annonyma kärleksfulla och värmande brev till vem man vill, helt anonymt. 
Jag personligen tycker det är en väldigt fin tanke, och blir glad av att se att det är så många som hänger på den här kampanjen om nätkärlek. 
Jesper säger att det här säkert kan leda till att folk oftare delar med sig av kärleken. Jag tror det kan vara bra för främst alla journalister, bloggare och andra som ofta utsätts för de hatiska kommentarerna. Tänk vad skönt att ibland få ett uppmuntrande mejl om att det man gör är bra, det skulle man kunna leva på i flera dagar och det som känns tugnt blir så mycket lättare. Det kanske inte gör så att näthatet försvinner helt, men det kan bilda en bättre balans mellan nätkärlek och näthatet.
Det är viktigt för oss människor att känna sig uppskattade och omtyckta, så sprid kärleken!!



klicka på bilden så kommer du till sajten "Anonym Nätkärlek"
gå in och skicka ett fint meddelande till någon du tykcer behöver veta är bra. 
 

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2013-10-18 15:56:27

Bra skrivet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

KATEGORIER

ARKIV

PENUMERERA OCH DELA